mobil strandad!

i morse fick jag ett mess på min mobil om att mitt och gustavs abbonemang nu mera var avstängt och skulle inte tas i bruk förräns vi betalat 50 dollar till! What the fu.....
hur skulle jag få tag på gustav och berätta om vårat problem och tvärtom! gustav brukar ha en tendens till att försova sig också, gärna ett par timmar ibland! (ok gurra lite krydda på den) hoppades verkligen han skulle infinna sig i skolan! Bra gjort gustav du var där! Vi kom överens om att 50 dollar inte stämde med nått av det vi skulle betala, vad kom den siffran ifrån?
Så en dag utan mobiler begav vi oss sen för så där en 4 gången till fashion valley och T-mobil för att reda upp vårt STORA problem! Gustav hade ju fått ett mail där det stod att de dragit vår månadskostnad på 95 dollar så vi förstod inte riktigt vad problemet var! men låt oss säga som så, vi var inte förvånade här sker inget utan komplikationer! 
De ringer sin support och hör efter och det visar sig att nötterna bara dragit halva summan från gustav men skickat till honom att hela räkningen är betald! blir man så trött! så efter så där en timmes babbel med någon indier på supporten var våra telefoner återigen aktiverade och vi kunde vandra vidare..... men som sagt vi ropar inte hej än, snart är det väl dags igen! 

Rullande smittokälla!!!

Vet inte om det är mitt bussåkande som gör att mitt halsont inte riktigt vill släppa! känns som att jag åker runt i en rullande smittokälla! vill inte veta vad för baciller som finns på säten, handtag och så vidare på SD bussar! brukar aldrig vara sjuk, så något måste det vara! får nog bli som alla andra  här, ständigt bärande på handtvätt! har aldrig haft bacillskräck innan, men bör nog kanske tänka mig för, börjar bli tjatigt att ha ont i halsen nu! mitt ganska så upptagna liv hinner inte med det!=)

Efter skolan idag tog jag och gustav första nedkabbade turen=) inte utan visst vinddrag men är man i CA så är man! Därefter drog jag med courtney till 75 min yoga! JAG DÖR! Gammal fotbollspelare som man är, finns det inte många mjuka punkter i kroppen och med min rygg så......
kommer inte vara någon fest direkt i morgon. kan nog behövas en drink el två för att mjuka upp stelheten och ömheten i morgon kväll. finns bara bra ursäkter!=)

nu ska vi iväg med courts vän emma och äta yoghurt med topping, är väldigt stort här och mer än gott! sen blir det hockey! HEJA SVERIGE!  

Over and out!  

Saknar.......

Idag vill jag bara säga att jag saknar världen bästa Mammi och Pappi.
LOVE YA!
 
Ta vara på dem ni älskar!

Första jobbet!

Ny vecka, nya möjligheter! Efter lördagskvällens pepptalk med pappa Ken har jag nu lovat mig själv och honom att "step up" och ta vara på livet! Så med råg i ryggen börjar nu mitt nya liv! Måndagen må jag säga ha börjat bra. Ett mycket givande lunchmöte som genom ett sidospår givit mig ett första jobberbjudande till hösten i SD om jag vill!=) även ett möte i helgen har eventuellt givet mig ett framtida arbete! ska jobba på detta och återkomma med mer info, gäller att smida medans järnet är varmt!
Svettade sedan förhoppningsvis bort en mängd kalorier på gymet idag och kommer med all säkerhet ha enorm träningsvärk i magen efter Absblast passet!
Nu degar jag i soffan å zappar mellan CSI och Criminal Minds, Life is Great! Vad hände med karaktären....

Jaha då var det söndag igen och jag misslyckades totalt med mitt löfte att stanna hemma hela helgen. flyttlasset gick i vanlig ordning ner till mission i torsdags och har sen dess spenderat hela helgen där! förlåt därför min frånvaro från skypeträffarna jag skulle haft i fredags, försökte fixa det på en av grabbarnas dator, men gick inte!

som sagt skulle hållt mig hemma och vilandes i helgen men jag får motvilligt erkänna att jag inte var svårövertalad!=) så helgens summering!

1. "landmines" är det nya drickspelet. beerpong får gå åt sidan ett tag, TACK för det! i landmines ska man snurra ett mynt och fånga det mellan fingrarna, men först ,måste du dricka upp den ölen du fyllt din mugg med. misslyckas du får du hälla upp ny öl och snurra igen. dricker man upp en öl får du använda den som mina åt andra genom att sätta burken över myntet de snurrar. det betyder att den personen får börja om igen och som ni förstår blir det allt svårare att snurra då bordet blir fullt med ölburkar. av någon anledningen verkar jag och courtney allt som oftast bli utsatta för att någon form av komplott då de andra sparar sina burkar tills det är vår tur, undra varför=)

2. Bar West i fredags och bra tryck i lådan, levererar alltid när det ska, skaka lite extra as åt er från RIO. love ya!
3. lördagen började ganska trött och vi alla släppa oss upp till soffan för os-tittande, OMG jag var helt i extas när svenskarna körde 30km, vilken höjdare! sen var jag och court duktiga å åkte upp till USD för en sväng i gymmet, den skolan är helt sjuk, man fattar varför det kostar enorma summor att gå där! så men garanterad träningsvärk i rumpan var jag nöjd med att ha gått till gymmet en lördagseftermiddag! 

4.  John å Courtney skulle ha dejtnight så jag såg min chans till att äntligen bara vara och titta på tv och inte göra nått. ack så fel det blev. sam kommer hem från jobbet och frågar om jag inte ska med bort till blaine och jeff. jaja svårövertalad som jag var sa jag ja på två röda! så promenera bort till grabbarnas hus en bit bort för lite landmines. tyckte det kunde vara kul att se deras hus, 70 milj kr villa, fantastiskt fint vid strandpromenaden, de är tydligen inte helt fattiga. vet inte vad jag gjorde men blaines pappa tyckte jag var mer än trevlig och eddie å sam hade så roligt åt att jag blev fast med han i över en timme. men tydligen ska jag ta vara på det sa eddie då han är mer än rik och har hur mycket fastigheter som helst. =) Nej jag gillar inte äldre men och han har en supertrevlig fru, så var inte oroliga. men bra om man behöver lägenhet el hus. efter en bra början på kvällen drog jag med grabbarna downtown till sidebar, och hade en fantastiskt kul kväll, tur jag alltid blir väl omhändertagen här! Sam säger till mig senare på kvällen, Sofia du vet väl att jag aldrig skulle lämna dig, jag säger till när vi åker! bra killar med andra ord! Eddie bjöd på drinkar och jeff och sam underhöll mig på dansgolvet, kan vänja mig vid detta=) kvällen avslutade jag och sam i köket på san gabriel med en pizzaslice och allmänt prat om livet. Så helgen har verkligen var kanon lyckad även om jag misslyckades med vad jag lovet, tur är väl att man får ändra sig. Som vanligt glömde jag kamerna, men ska försöka nästa gång, vill gärna ni ska få se lite bilder.

5. nu är jag hemma en sväng för att packa upp och eventuellt packa om!=) blir nog en tur ner till mission sen igen. sam ville eventuellt ta mig till nått ställe där man spelar baseball. eller i alla fall en sån där bur där bollar kommer flygande?=) scary! så imorgon har jag säkert ett blåttöga. sen blir det kanske bio. för dåligt att jag inte gått än men courtney gillar inte bio så ska nog passa på att gå med killarna ikväll när hon jobbar. 

Får ta å visa lite gamla kort tills jag blivit lite vassare med kameran.
 
dessa 2 tar alltid mer än väl hand om mig, så igår kunde de allt få lite ensam tid!

 colin å sam en del av housemaffian! 
 
eddie har försökt lära mig beerpongens alla regler och lagar och ibland får jag mer än godkänt! 

miss ya all back home. vet att jag inte är vid datorn så mycket, men ni vet att jag tänker på er!

 


Jag vet........

Jag vet, återigen misslyckas jag hålla uppe uppdatering och jag vet också att det saknas bilder här på bloggen. men som sagt jag är tyvärr knappt hemma eller ja i princip inte alls=) men kameran har nu börjat arbeta igen och jag lovar det ska bli bättring! 
hade svensk besök här i helgen och lärde minsann grabbarn ett och annat om amerikanskt festande. detta ledde tyvärr dock till att jag levt utan röst i 4 dagar! inte ok vill jag lova!
men nu har solen äntligen börjat värma upp en frusen svensk och i söndags stod stranden och volleyboll på schemat. vattentempen var dock ingen fest, så badet för grabbarna stå för! 
Annars rullar livet vidare här på 9505 easter way # 3 92 121 San Diego, (denna hint innebär skicka post!)=) 

ta hand om er där hemma. å stort grattis i förskott till världens bästa mormor 75 år på fredag. håll utkik i brevlådan älskade mormor. 


Tenta 1 check!

Då var första tentan avklarad, dock med okänt resultat. Hade faktiskt studerat väl men den var lite knepig ändå. dock tyckte vi alla det så det var inte bara jag som verkade a problem, vilket ju alltid känns skönt!

Verkar som om min stackars dator Dell snart vill kasta in handuken, då skulle mitt liv med all säkerhet gå under! ville inte starta innan och började sen köra något slags reparationsprogram! Shit jag låg här på sängen och grät och såg ytterligare tusenlappar försvinna från mitt redan tomma konto, inget sparkapital kvar där inte! men thank you lord. den starta igen! så håll tummarna för att den håller ett litet tag till! Eller finns det någon vänlig själ därute som vill sponsra med en ny dator, let me know!=) alla bidrag mottages!

Ikväll skulle jag tränat men har varit krasslig i två dagar nu och var mogen nog att ta beslutet att stanna hemma och ta det lugnt! Klapp på axlen till mig själv.

Så nu blir det ner å laga kvällsmat.

Vad bor jag egentligen.....

uppdatering har sviktat en anning det senaste, jag vet=) men tyvärr så är jag inte hemma så där värst mycket så har inte tillgång till min dator! just nu funderar jag på vart jag egentligen bor, större delen av veckan bor vi nere i mission beach hos grabbarna, så det känns nästan som förr, jag lever i en resväska! killar har ju aldrig varit några mästare på att planera, så det gäller ju att nha med sig ombyte för vad som kanske komma skall=)

nu har jag till och med blivit uppgraderad till att få sova i en säng där=) annars har det varit jag och mr soffa, vilket inte har varit helt dumt! min rygg har överlevt i alla fall! 

Annars har följande hänt:

1. Varit och "lekt" på Dave&Busters, stort ställe med massor av arkadspel och sånt. trodde inte det var min grej men sjukt kul när man väl börjat! har återigen fått det bekräftat, basket inte min grej!
2. Varit spiderwoman! var tvungen att i torsdags natt åka hem å hämta mitt körkort då vakterna inte ville släppa in mig med mitt trasiga pass. john hade låst sin dörr och han bor på andra våning! what to do? så med mina uggboots på fötterna och lite alkohol i kroppen (notera lite) bestämde jag mig för att beklättra fasaden! å ta mig tusan att det gick, ett skapsår senare och en nära dödenupplevelse står jag uppe på balkongen å kan släppa in court! =)
3. Har i morgon min första tenta, blä! har gått å blivit sjuk och har därför ingen pluggmotivation alls!
4. Handelskammaren är ett kapitel för sig och kan bli en spännande arbetsplats. Mina huvuduppgifter, finans och members. Haha jag vet visst är det ironiskt!
5. Kollat på SuperBowl och har faktiskt lärt mig ett å annat om denna underliga sport. men var kul att få uppleva det mest amerikanska som finns. 

nu får ni vara nöjda för ett tag. back till böckerna! By the way, sa jag att jag trivs mer än bra;)

Allra käraste syster!

Ja idag allra käraste syster fyller du 29 år! Crazy! Känns fortfarande som vi är kvar i tonåren och jag hjälplöst hängde i din dörr och ville vara med.... tänk att tiderna förändrats så, men alla år har sin charm och med tanke på hur nära vi är nu skulle jag aldrig vilja byta till den tiden igen. Så för att visa hur mycket jag tycker om dig och älskar dig, blir detta inlägget enbart till dig!
Du är alltid där för mig, även om vi inte alltid kommer överens och tycker likt. men jag ser det som det typiska storasyster syndromet=) Vi kan vara som hund och katt men jag vet att både du och jag trots vilda fajter alltid har ett samvete som gör att vi aldrig särskilt länge förblir ovänner, det går bara inte ävne om jag många gånger i hettans stund tänkt att nu jäkelen är det sista gången jag pratar med henne på ett långt tag. men nej det funkar inte så.......
Du ger mig alltid råd, å ja faktiskt allt som oftast väldigt bra. Min framtid vet jag du är orolig för, men vet du jag tror att det kan bli ra för mig med;) eller så blir det inte det å då vet du att jag å du ska starta vårt lilla lantliga, eller kanske trendiga fik! You and me siss.
Ha en underbar dag nu allra käraste syster. Love ya.
Glöm aldrig du är en underbar syster, mamma, flickvän och dotter, säg det till dig själv varje dag!

Trött

Första dagen på jobbet är över och skulle nog kalla det mer kaos än ordning, så det kan bli en intressant vår. Jag är ansvarig för ekonomin, haha ja jag vet det är svårt att tro med tanke på att det kan vara det tråkigaste jag vet, men jag antar att det kan vara lärorikt.
Skulle varit på taco tuesday i kväll men istället ska jag nog lägga mig tidigt och bara ta hand om mig själv ikväll! courtney får ensamtid med john ikväll, det är de värda! skadar inte för mig att faktiskt inte göra nått och smälta första tidens hektiska schema!
Våren har ju som tur är bara börjat, No rusch, även om jag trivs med det fullspäckade schemat=) har aldrig varirt min grej att sitta stil!

Monday is over

Veckans bästa dag äntligen till ända, kl är 10 och jag stupar i säng. spinningen idag var välbehövlig men GOD känns att fokus har legat lite för mycket på alkoholhaltiga drycker sen jag kom till SD. Min bottie kommer nog vara ganska öm i morgon. Var kankse ingen höjdar klass, men sen är inte det något direkt bra gym heller så.....
Min nya erfarenhet var som mycket annat här, typiskt amerikanskt. i slutet av passet skulle man cykla i par och turas om att stå upp och när den andre stod upp och cykla för brinnande livet skulle person ett heja på och peppa.
Så det var jag och Ben 65 med storkulan på magen som blev ett par. Kan ni se framför er vilket team vi bilda. Come on Ben you can do it! haha vilken upplevelse. 

Sen fick jag en helt ny insikt i vad det betyder att "vara riktigt kissnödig". Efter skolan skulle jag snabbt förbi fashion valley med gustav innnan bussen gick. blev lite stressigt väl där så trots att jag redan då var lite nödig tänkte jag att jag får vänta tills jag kommer hem, bussen skulle i princip gå om 1 min och resan hem kanske 35 så det skulle jag klara. Nej men tror ni inte bussenskrället är försenad och dyker upp 20 min sent. Vid denna tid har jag redan börjat få stå med benen i kors för att underlätta..... På bussen försöker jag slappna av och inte tänka för mycket på det. Givetvis är bussen smok full därför att en tur blivit inställd så alla ska av å på bussen hela tiden! Svettas lite grann nu....... 
Väl av bussen börjar jag småspringa men inser snabbt att det inte kommer funka! Nu är paniken nära! I usa finns det dessutom alldeles för många rödljus och hur många jag roat på vägen hem vet jag inte, så nog ganska så lustigt ut när jag vid varje stop fick i princip vrida benen ett halvtvarv för att inte göra på mig!
Till er allas lättnad och min egen klarar jag mig med nöd å näppa hem, men som sagt jag trodde på rent allvar att jag skulle få sätta mig längs den trafikerade vägen. O may det hade nästan varit värt den föredmjukelsen! 
Så en trött, lättad sofia kryper till sängs!


Trött Måndag.

Är nog inte riktigt helt utsövd sen alla helgens bravader och när kl ringde 7.30 i morse var det en trött Sofia som gick upp! Ska en sväng till handelskammaren idag på frukostmöte för att bli ordentligt uppdaterad om vad som ska göras. Sen blir det skolan på eftermiddagen och förhoppningsvis får vi får sista klass spikad.
Blir skolan måndag och onsdag 10-15 och handelskammaren tisdag och torsdag. perfekt!!!! 

Ska försöka ta mig till gymmet idag, för nu måste min kropp få arbeta lite.

Steve Angello ++ Motell La Brea big NO NO

Herregud vilken helg! Nu tror jag att Fröken Kollberg får ta sig en paus och spendera lite tid hemma! Men helt fantastiskt rolig har det varit i alla fall!

Åkte upp i fredags eftermiddag till LA med hela gänget för en konsert med för mig ganska okända Steve Angello, trodde nämligen inte jag riktigt gillade den musikstilen. Men men fick bra biljetter och alla vara sjukt laddad så varför inte ge det en chans. så med 0 i förväntan hängde jag på.

Sebbe skulle vara ansvarig för vårt boende och han sa sig veta ett bra motell på hollywood blv som skulle ligga nära till klubben avalon. Väl i Hollywood hittade vi Motell La Brea och redan första anblicken på det fick mig å courtney att ana oråd! följande lista upprättas nu för att ni ska förstå varför jag inte gick på toa på 24 tim, inte duschade innan utgång och tvättade håret 2 ggr när vi kom hem....

1. Doften på rummet, var en blandning av mögel, fukt och annan mindre fräsch okänd odör.
2. Toalettsitsen var möglig lite här och var.
3. Duschen hade sett sina bättre dagar och rester av någon annans kroppshår fanns kvar!
4. Golvet var till allas stora förvåning, heltäckningsmatta, var brun men vi gissar att den kan varit vitt vid motellets start=)!
5. Ingen hårblås så långt ögat nådde, därav som sagt ingen chans att jag kunde tvätta håret.
6. Sängen min hade också spår av tidigare användare och jag sov med alla kläder jag hade med mig för att slippa låta min hud komma i kontakt med de så kallade nytvättade lakana.
7. När Sebbe och Gustav skulle checka in kom en man in och ville lämna hotellet då han påstått sig blivit rånad!
8. Fanns ett "spa" / jaccuzzi, som där enligt Eddie fanns risk att man skulle bli gravid om man bada i.=)
9. Fick känslan av att vara i någon form av skräckfilm, då jag bara väntade på att någon skulle bryta sig in på natten, vissa i ressällskapet var måttligt roade av att skrämma upp mig både en å två gånger!

Ja det var den listan, Mamma var inte orolig jag överlevde och kommer inte återvända dit inom någon nära framtid! 

Men till det positiva. Väl på den mäktiga klubben avalon, en större variant av Varbergs teater, med andra ord mäktig och vacker dekor var det bara att snöra på sig dansskorna och börja veva med 3000 andra människor. När väl Steve gick på fick jag vara med om bland det sjukaste i utgångsväg! OMG vilken fest, han var sjukt duktig och vi dansade 3-4 tim i sträck. Vilket tryck! Halv 4 kände jag att det var daxs att kasta in handuken och bege sig hem mot Motell from Hell men med en ny upplevelse utöver det vanliga!
Så helgen får trots boendet 5 toast! 
Nu sitter jag och Court i soffan nyduschade ggr 2 och smälter gårdagen! 

En mindre fartfylld middag ikväll med släktingarna Jack och Silvia väntar....

RSS 2.0