custom printed....

är ute på nätet och letar present till mina pojkar jag var aupair för. Gick in på mm;s hemsida och hittade en rätt cool grej. du kan designa dina egna mm:s och själv bestämma färg och vad som ska stå på dem. Sen kan du även välja hur de ska paketeras.... tror till och med du kan välja ett foto på någon. Lite rolig present om du skulle ha idé torka. Gå in å kolla och prova dig fram... M&M 
     Marcus & Starre i M&M butiken i vegas!

simma lugnt....

fick ett trevligt mess av min vän Tina i morse, hon undrade om jag ville med å simma och basta ikväll med ett par andra tjejer. Å visst är det mysigt! Ni som inte brukar vara i simhallen borde verkligen prova. är så härligt att simma några längder och sen som på den gamla goda tiden ha med sig en apelsin in i bastun, där man kan sitta å snacka lite skit! träffar inte Tina, Nina och Jessica så mycket längre vilket jag tycker är jätte synd, är jätte gulliga tjejer som jag haft mycket kul med under de åren jag var tillsammans med marus. Men detta med simningen kanske kan bli en tradition!
Blir inga bilder därifrån, vill inte skrämma iväg er stackars läsare, med att visa bilder på valsafari i håstens simhall.
    

"fundera över framtiden resa".....

som jag nämnt är snart min utbildning slut,, vilket är helt sjukt! Trodde ju jag hade så mycket tid att bestämma och fixa vad som skulle hända efter, eller i alla fall ha ett "riktigt" jobb klart! Haha naiv som vanligt skulle nog min familj säg, men det är väl lite charmen med mig, eller hur mor å far! Jag siktar alltid mot stjärnorna och når väl förhoppningsvis till trädtopparna! Det säger i alla fall Annika att man gör:)  
därför funderar jag nu över att göra vad jag kallar en "fundera över framtiden resa" längre fram i vår, kan inte det vara klokt? mina vänner ni som känner mig vet med all säkerhet att jag har en del för närvarande lösa planer i bakfickan, så de är väl mina olika alternativ som måste övervägas......:) jag smider just nu på dem.....
en liten tripp till grekland kankse, som då endast kommer att bli en avkopplande resa med en hjärna som ska gå på högvarv! För att inte avslöja någon av mina planer för tidigt, illustrerar jag dem i några bilder! idéer om framtiden mottages gärna.... over and out! 
1.     2.     3.    

Den som lever får se..... :)

She made my day.....

efter en minst sagt 100% tråkig plugg dag, med humöret nere i skorna och en blodsockernivå way below 0, var det med inte allt för raska steg jag tog mig ner till dagens spinningpass på atletica.
jag har alltid gillat emmas pass som hon har på måndagar men med hennes nya pass har hon verkligen överträffat sig själv, speciellt låtmässigt! my God vilekt ös, vilka låter, hade jag inte varit så blyg av mig hade jag viljat sjunga ut i varje låt! Det var Kelly, Alcazar, you name it alla mina favvolåtar var med. Hur hon lyckats så väl skulle jag vilja veta, antar att vår musiksmak är väldigt lik! Tyvärr ska emma snart gå på mamma ledighet, väldigt kul för henne men tråkig för mig och alla andra nere på atletica! Ni som inte varit på hennes pass, skynda er innan det är för sent! Nu känns resterande del av dagen mycket bättre och jag ser en förhoppning om att bli klar i tid med tentan om än inte idag så i alla fall under dagen imorgon!
  Emma, atleticas duktiga & trevliga instruktör!

vår=nya kläder?

när det var så undrebart väder som det var igår blev man ju bara så sugen på att köpa nya kläder, skor ja  allt!!!!!! Nu har ju lönen kommit också så lite ska jag väl kunna unna mig!
var ute å titta på victoriassecret igår å tyckte faktsikt de hade en del schyssta kläder också, annarsa har jag tyckt att det mest varit snygga underkläder, bikinis och träningskläder, men finns faktiskt en del jag kan tänka mig beställla! Men jag får väl bara inse att det kanske inte alls kommer sitta så där äckligt perfekt och snyggt som det gör på deras yber snygga, omänskliga modeller!!!! Nä jag är inte bitter! :) 

                            
  
Kankse kan något av detta hamna i min garderob!

Enkel soppa alá Fanny!

Var ju som nämnt uppe hos Fanny i torsdags och å kvällen laga hon till en vad hon sa oerhört enkel och god soppa! Å jag kan inte annat än att hålla med! Den var super god och väldigt enkel. Så alla ni där ute som har ont om tid och inte känner er jätte hemma i köket måste bara prova denna oerhört goda soppa!

Ingred: 2-3 pers

1 burk chili/paprika creamfraiche
1 burk saffran/tomat creamfraiche
1-2 dl mjölk ( beror på hur tjock du vill den ska vara)
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 purjolök
1 burk räkor (gillar ni inte räkor, välj korv eller vad ni behagar)
salt&peppar.

Tärna paprikorna, strimla purjolöken och stek detta sen i smör. Salta och peppra. Häll sen på de två burkarna cream fraiche och sen mjölken. Häll sist i räkorna så de inte blir sega. Servera med grillat bröd. Smaskens! 

this is the new shit!

har sett i en rad artiklar att den nyaste och hetaste träning är piloxing, det är en blandning av pilates och boxning och ska tydlige vara sjukt effektivt. Hillary Duff och Anine Bing är några av dem i Hollywood som hackat på trenden och de säger att den är den bästa och mest effektiva träning hittils. Låter ju faktiskt inte helt tråkigt! Videon jag länkat till verkar ju faktiskt kul! Vad tycker ni? Något att införa här hemma med, kanske inför beach 2009, tight as?:) I så fall me like!
nä nu får jag återgå till tentan, man hittar alltid en massa andra saker att göra, konstigt det där! inte blir det bättre av att den underbara solen lyser utanför!      
                                               The new shit?!                             Hillary Duff gillar piloxing!

kommande sambon å jag

haft en riktig trevlig kväll med min kommande sambo, Sandra! Vi tilllagade en oerhört god sallad alla mig, med andra ord, en blandning av de allra godaste jag vet, vilekn tur att jag å sandra har så lik smak! Sen tog vi oss ner till Cheers för att kolla fotbollen! Verkade bara vara vi två av brudarna som var intresserade!
denna sommaren kan nog bli hur bra som helst! Sandra är så orolig att hon inte ska kunna sköta sig tillräkligt bra! Men jag är inte ett dugg orolig! Sandra är en toppen tjej och jag vet att vi kommer kunna kompletera varandra bra och ha det super kul! Två garderober bara det.....:) 
Vi var båda två nöjda med att komma hem i tid i kväll då vi båda två tar studierna på allvar, el;)
 Miss J moving on to danish road, & is more than welcome!

glad vän.....

så var man tillbaks efter 21 timmar i jönköping! med ca 5 timmars sömn:) men gud vad trevligt det var. Alltid kul att få känna på studentlivet i en annan stad! Fanny hade underbart trevliga vänner som gjorde att man kände sig väldigt välkommen! Vi var på club och svängde våra lurviga tills mina fötter gav upp! Inte lär man sig att mördarskorna endast kan vara på vid högt alkoholintag:)  Tack underbara Fanny och Erik för allt! Kommer snart tillbaxs:)

Jag är så underbart GLAD, för mina vänner Ida och Mikael då Mikael igår på tradionellt vis gick ner på knä å friade till Ida. Jag grät i telefonen då jag verkligentycker så mycket om dessa två underbara själar som sen jag förde dem samman har funnits där för mig och alltid bryr sig så mycket om mig! De är som min andra familj, så det betydde så mycket för när Mike gick å gjorde detta. All lycka till dem och jag vet att de är som gjorde för varann och jag hoppas att jag en dag år uppleva en sån kärlek de har till varandra!  Puss till er
 Newly engaged......
Over and out. Soffi-Babe (mitt nya jönköpings smeknamn:)


en oväntad resa.....

kände att något behövde hända  i mitt liv och när min vän Fanny ringde å hörde om jag inte skulle komma upp och känna på studentlivet i Jönköping och med tanke på att jag inte har så mycket annat för mig en torsdags kväll och med en övertalande mamma, så bestämde jag mig för att åka upp över kvällen! Får se vad staden har att erbjuda:) så imorgon återkommer jag med en lägesrapport från frikyrkornas stad, vem vet jag kanske kommer hem frälst, eller något annat:)

En mamma i världsklass....

....det är min mamma det! Tycker månag andra borde vara mer än avundsjuka på mig, för min mamma är nog världens snällaste! Har fått så enormt många små överraskningar på senaste, hon vet vad en fattig och inte alltid så munter student behöver för att må bättre! Sen att hon har oerhört bra smak när det gäller kläder, gör det ännu roligare. Idag fick jag och min syster en "förtidig påskpresent" i form av jeanstajts! Myche bra! Döljer allt och min syster gjorde ett "valktest" i provrummet genom att böja sig åt alla håll och kanter för att se om det kom något utanför!! De klarade testet! Ingen rädsla för ofrivilliga utbuktningar här inte! We like! Så nu är man lite mer pimpad för den kommande våren! ta en titt på tajtsen här
Natti mamma! Love Ya!

Love Leila....

Slår som vanligt på onsdagskvällen på tv4+, för vid 21 börjar Leilas mat program, å har ni missat hennes matlagning är det verkligen hög tid att ni tar tag i detta! För jesus vad hon är duktig, här kan ví snacka duktig på matlagning och bakning! Hon har givit ut fantastiska kokböcker som innehåller allt ifrån de enklaste rätter till mer avancerade och till råga på allt gudomliga sötsaker! Allt hon gör verkar så otroligt gott!! Så nu vet ni vad jag hämtar min inspiration ifrån. Så har ni inte hennes kokböcker el bakböcker rusa nu genast till närmaste bokaffär eller finn en del av hennes recept här Leila .
     Köp genast!

Det måste vara karman.....

Sitter nu och dricker te efter en underbart solig stund ute med barnen på jobbet! Får nu dricka mig mätt på te, ärtsoppa är tyärr något jag aldrig förstått mig på! Däremot mellanmålet som idag blir våfflor, ser jag framemot!
Jag har ju varit så nere och ledsen då jag inte vetat vad ja ska göra i juni när skolan tar slut, för pengar måste jag ju tjäna! Man har ju en del utgifter som ingen annan betalar.......
Så idag när jag kommer till jobbet frågar min chef om det möjlighvis är så att jag kan ställa upp och jobba v 25-27, men att hon förstår om jag inte kan! Jag trodde det var ett skämt! Jag som haft ont i magen och gråtit en skvätt el två över att jag inte haft något arbete vid denna tid! Så nu ska jag få ha de mysigt på förskolan i tre veckor i sommar!
Å jag tror bestämt att detta måste bero på karma! Har nämligen försökt leva efter det sen nyår. Jag tror på den goda karman och allt gott du gör får du sen igen! :)  Å nu så har det väl visat sig.......
So people keep on hoping in the good!


Grandma time.....

Jippi, då var sista tentan över och med stort hopp om att den faktiskt gick vägen! Helt otroligt att det inte blir fler stressfyllda timmar av hektiskt plugg och olidlig ångest över att inte ha pluggat tillräkligt, för det är något jag är bra på skjuta på saker till sista stund. Men till mitt försvar säger jag att jag pluggar bäst under press:)
Sen ringde jag min lilla mormor och åkte ut till henne. Jag tyckte det var ytterst lämpligt att hon kom ut på en tur och vad jag sa till henne "kolla på gröen"! (mikael du förstår väl mig i fall Ida inte skulle fatta:) Sen var vi runt på blomsterlandet, Öb tog en fika på Veras och avslutade sen med att handla på ICA. Gud vad mysigt! Mycket intressanta saker man har att diskutera med sin mormor vill jag lova. Så idag vill jag slå ettt slag för att umgås med sin mormor/farmor! Det kan verkligen förgylla ens dag och jag lovar att det definitivt är lika uppskattat av den andra parten! 
Nu ska jag piffa till mig lite, för att sen möta upp klassen för ett sista party tillsammans! Lite klump i magen faktiskt! Men vilken kväll vi ska ha! 
 
Min lilla mormor!

beginning of the end....

Idag satt vi tjejer i klassen och tentapluggade och kom in på att allt snart är över. Imorgon är faktiskt sista gången vi ses hela klassen tillsammans innan examen i juni! Hjälp vad hände med tiden! När jag började min eventresa 07 kändes som om vi hade gott om tid tillsammans, men helt sjukt vad snabbt tiden går när man har roligt! Har träffat såna underbara människor och trots att vi i många fall är väldigt olika så har jag verkligen funnit vänner för livet. Ni vet vilka ni är och ni vet också hur mycket ni betytt för mig under dessa två år! Mitt liv har varit en berg å dal bana men ni har gett mig mer än ett bra råd och ni ska veta att tack vare er har  jag växt som människa! Det jag kan glädjas åt är att vi i "tjejligan" får en sommar till i Varberg och att jag får ta över rollen som Sandras sambo, Lotta jag ska göra mitt bästa....:) 
Så låt oss nu njuta av våren och sommaren som kommer och tack för allt......

  
Några av mina underbara classmates!

Nicole Richie....

Har sett mycket bilder och läst en del intervjuer med denna kvinna och insett att hon verkar ha blivit ganska vettig sen hon fick barn. Vädligt sunda värderingar och hon verkar verkligen lägga stor vikt vid familjen och sin söta dotter!
Hennes stil är verkligen hur skön som helst....  Hennes nya smyckes kollektion House of Harlow har också en del jättefina grejer, finns på kyssjohanna
                
  

grät man en skvätt....

Jag och majs har nu satt i oss varsin sallad och sett filmen Passangers! En film som gick ifrån klarhet till klarhet och slutade med att majsan fick hålla torka mina tårar! Som vanligt i filmer kan jag inte hålla tillbaxs tårarna! Vi trodde det skulle vara värsta thrillern, men  slutade med att den istället blev en väldigt känslomässg film som slutade i en känslokavalkad! Men klart se värd......
Bra avslut på en annars pluggfylld söndag! Tack majs!


vänner ska ge positiv energi!

I går hade jag en underbart rolig kväll med mina vänner hos marie. Hon firade att hon snart är halvvägs till 50:) Bjöd på ostbricka och goda drinkar och högklassig musiktävling:) Var ett bra tag sen jag hade så kul, hade faktiskt lite vårkänslor i kroppen igår, kan det vara därför? Börjat spritta i kroppen! Nyttigt för mig tror jag! Hade överlag en oerhört bra lördag. Var och shoppa en sväng på stan med mor och far som snällt lånde ut lite pengar till mig! Världens bästa! Sen var det lunch, därefter  vin och tjejsnack med Ida, Johanna, Lotta och Emelie. Blir verkligen glad av att umgås med de tejerna. De ger en verkligen bra energi!! Å det är verkligen så viktigt! Se verkligen till att omge er med vänner som ger er massa positiv energi, du mår så mycket bättre, det har jag verkligen lärt mig! Det kan verklien göra stor skilland för hur du uppfattar dig själv och hur du mår. Så idag slår jag ett extra slag för poistiv energi! Tjejer lär er uppskatta varandra.
Lotta skickade senare ett citat till mig som hon tyckte jag skulle börja använda mig utav! "Det handlar inte om att aldrig falla, utan att kunna resa upp igen"!  Så sant!
Nu blir det mys med majsan! 
 S&M         En vis kvinna:)

Jobb & Plugg....

Låter det inte som en spännande fredag att ha framför sig:) KOm upp i tid i morse, tog mig en snabb promenad i solen för att samla krafter till att ha näsan i boekn på förmiddagen. Ska på tisdag ha min sista saltenta så lite energi får man väl lägga ner på att klara den..... Vore ju dumt att falla på målsnöret! Dock har ju mina farhågot blivit besannade, kursen Marknadsundersökning som marknadsföringsmetodik var precis så mindre rolig och faktiskt lite krånlig som jag trott. Vem visste att det fanns så mycket att tänka på när det kommer att ställa lite frågor till folk! För att inte tala om alla dessa "kodningar" som måste göras för att få ut något resultat! Shit Sherlock! Men men, snart över!
Nu ska jag ner till min kära arbetsplats för ett kort lunchpass! Är helt ok att arbeta fredagar ändå, alla inklusive jag är glada för att det snart är helg och allt bara blir så mycket lättare!
Ikväll hoppas jag bli ompysslad av mina päron, kanske det blir något nytt spännade att äta....
Ciao!
 Här jobbar jag!                       Å denna ska jag läsa sönder i helgen!


Dinner of the day!

I tron om att jag nu är en duktig kock och bakerska ska jag nu varje dag försöka lägga upp små recept på vad ni kan laga till för smarrigt, allt från frukostar till middagar och diverse godsaker, det sist nämnda blir det nog en hel del av!:) That´s for you my friends Ida och Johanna!
Idag blir det en av mina favisar från min tid i staterna, nämligen quesadillas. Den finns det många goda varianter på så använd det som du själv tycker passar!
 
 2 pers

4 st tortilla bröd
1-2 kycklingfilé i strimlor (stekta i pannan) 
Riven ost alt. mozzarella
Salsasås
Färsk basilika

Lägg upp ett bröd på en tallrik och bred ut salsasåsen på brödet. Fyll sen på med ost (rikligt), kyckling och basilikan. Sen lägger du på ytterligare ett bröd ovanpå ingredienserna.
Värm upp en panna med olivolja i! Stek quesadillan tills den får lätt brun färg, då vänder du på den och steker den likt på andra sidan. Se till att osten smälter.
Slica upp den och servera med guacamole! 
Ariba!

Från negativt till positivt.....

Alla dagar kan inte vara bra dagar! Men mitt nya mål är att försöka vända dessa dagar och försöka finna saker att glädjas över! Idag har jag vänt dagen på följande vis. Kittade mig själv i värsta våroutfitten och gav mig ut i på en två timmar lång promenad i den värmande vårsolen! Gick därefter in på kvantum och plockade till mig en egen blandad musli! MUMMA!

Sen har jag sutit på nätet och spanat efter något fint att förgylla min garderob med, får hoppas det kan bli någon krona över till det efter den 25!
 
Gillar att staden LA också verkat få mer uppmärksamt i modevärlden, gillar speciellt den i rosa i mitten som går att finna på forever21.com. Bilderna kommer från en sida som heter Planetfunk.com, som även har en rad butiker i USA som säljer schyssta kläder från både kända och okända designers. Check it out, deras blogg är rolig att följa!
Ni som känner mig väl vet ju att jag är lite CA(kalifornien) frälst och det kommer nog bli en hel del skrivande om landet på andra sidan:)  

Insomnia

Jag vet inte riktigt vad som hänt med mig, men jag kan bara inte somna på kvällen! Spelart ingen roll hur tidigt jag gått upp på morgonen eller att jag inte sover någon lur på eftermiddagen. Jag kan ändå inte somna! Jag har testat allt! Därför vänder jag mig nu till er......
Vad ska jag göra? Tips mottages tacksamt! Orkar bara inte med en sån här natt till!
Men men, jag glädjer mig åt det underbara vårväder som finns utanför mitt fönster!
Nu blir det ner till Campus, där jag nu ska ha min sista föreläsning för denna utbildning! Strange!
 Mitt andra hem under två år! 
Är ni sugna på att plugga kan jag varmt rekomendera min utbildninga och Campus Varberg

När blev jag kock....

Vet inte varför men många av mina kära vänner verkar tro att jag på något vis är duktig på det här med mat och bakning! Kära ni, det är stor skillnad på att vara dukig på något eller vara intresserad. Jag tycker det är förbaskat roligt att sjunga men inte fan är jag bra på det.....
I alla fall, jag får väl försöka stå upp för det ni tror om mig! För ett intresse har jag ju och mina ideer delar jag gärna med mig utav! Mina stora inspirationer är min syster Ida, min mor och far och Annika P(nästan som min mor:) som alla fyra är fantastiska kockar som gärna testar nya saker! Lovar att dela med mig.... Så Johanna här kommer förnärvarande familjen Kollbergs favvorecept. Christ va gott det är! Något att laga till den snart hemkommande mannen! Klicka in här och börja laga!  

Kycklingcannelloni på italienska 
 

Till sist vill jag bara säga, kul att några har hittat till min blogg och faktiskt vill läsa den, ska försöka att inte göra er besvikna!


Fotokväll ala mexico å californien

Kände att det var alldeles för länge sen jag träffade mina vänner Jessica, Tina och Nina, så jag bjöd in dem på en spontanfika. Tyvärr kunde bara Jessica och Nina deltaga, men men så kan det vara. Får säga grattis till Tina och Johannes som fira 7 år med en kväll på Zorba!
Jag vra ju så spänd på att få se korten från Nina och Andreas resa till Mexico! Har alltid varit min dröm att en dag få åka dit och deras bilder gjorde mig inte mindre sugen! Får nog bli en avstickare dit nästa resa!
Tjejerna hade ju inte fått se våra bilder från CA, så en liten uppdatering från den resan blev det med!
 
Två helt underbara resor om man får tro resenärerna!

Så har det hänt.....


Efter en del tjat och påtryckningar så har det hänt, Sofia Kollberg har idag tagit steget in i bloggvärlden! My God hur gick det till?! Tror nog att min kära vän Ida får ta åt sig den äran, om det är ära vi kan kalla det:) Hon har undrat bra länge nu, när jag ska sätta igång och blogga. Aldrig trodde jag då jag bestämt talat om för henne att sådant är inte min grej! Men ändå så sitter jag nu här. Så jag antar att tjat lönar sig, allt som oftast i alla fall:) Kan även vara så att jag nu förtiden behöver något nytt att sysselsätta mig med då jag tycker mig ha alldeles för mycket fritid, eller......! 
Jag får väl hoppas att jag kan förgylla någon stackares vardag, med att skriva om det jag tänker och funderar kring.
Så mitt allra första inlägg dedikeras idag till lilla ida som är en underbar vän! Puss till dig! 


RSS 2.0