Viva Las Vegas....

Å idag drar vi iväg mina vänner till Vegas för firandet av Halloween. Ska bli galet roligt! Vi ska bo på Treasure Island, där jag bott innan, är kanon å ligger mitt på The Strip och nära till allt. William en kompis, snäll som han är, har fixat så vi står på gästlistan till Vegas fetaste klubb, så nu känns det som att det inte kan bli bättre!
Vi har inhandlat kostymer tills på lördag och det mesta kostymerna för tjejer är mer avklätt än naket=) men men får väl ta sedden dit man kommer=)  kommer bilder under helgen.

Det enda minuset är att vi har ju en underbar tenta på måndag så bilfärden upp blir 6 tim av stenhård pluggning. Det är ju som vanligt jag "gammelgäddan" Kollberg som dom kallar mig här som får sitta bakom ratten. vi 25 åringar får ta på oss sånt. men men det är ok, ryggen känns inte så mycket om jag kör, koncentrerar jag mig på annat!

Vi är nu ett riktigt stort gäng, 6 svenskar, 4 norrmän och en dansk som drar ut till öknen!=) Så mina vänner ha en härlig Halloween helg, för det ska verkligen vi.
Ha de godt! 


på begäran.....

en liten svacka i skrivandet igen, men mina midterms har gjort att jag tappat sugen att skriva! men här kommer i alla fall lite bilder ifrån tentafesten som vi drog på i torsdags. vilken kväll mina vänner. Äntligen fick Sofia släppa loss lite=) ska försöka uppdatera lite om lördagens Houseparty, som för övrigt hamnar på top 10 av roliga kvällar här=) men enjoy så länge!
 

 
 
 
 


Urladdad....

Så var då en midterm avklarad och idag smäller det för den sista, om exact 1,5 tim! Tjo vad skönt det ska bli! Har inte riktigt känt mig direkt avslappnad denna vecka och har hela tiden haft denna ständiga oro och press på mig att jag  har saker att göra hela tiden, tyvärr är det svårt att finna en super bra motivation här och pauserna blir många och långa...... Tusen vad dålig karaktär man har! What to do? 
Men som sagt nu är det snart över och som kära far säger, kan inte göra mer än sitt bästa. Just nu är det verkligen så. Får istället göra det bättre ikväll, på midtermpartyt=) det ska jag nog klara med bravur!=)
Stort gäng ska ner till PB och dansa loss och dricka välförtjänta drinkar, jaja okey välförtjänta å välförtjänta men behövliga i alla fall! =)
Så ner med näsan i boken igen då....
Puss på er

midterm today....

oj oj oj idag smäller första midtermen för veckan. så håll för tusan tummarna idag!!! är väl så här myche jag orkar blogga idag...... over and out!!!

plugg var det här.....

här ser ni kära vänner att vi kan om vi vill, plugga alltså! vi sitter i vår lilla bunker aka bibblan och förösker banka allt inför morgondagens tenta! GO GUYS!!
 hej å hå kämpa på!
 
En räddare i nöden, buckan! Lite facebook emellanåt, eller en del kankse!
Till mitt försvar är detta något som mina vapendragare sysselsätter sig med en hel del också=)

Midterms coming up....

för att fortsätta leva upp till mitt nya "lyckliga" jag får jag försöka vända dagen jag hatar mest av alla måndag, till något positivt. jag ska nu ner till kiropraktorn för att bli lite tilltryggt, detta sker nu tre dagar i veckan så jag hoppas på en frisk sofia som kommer hem till sverige! det är vad han sääger i alla fall. han jämnför det med tandställning, tro inte du bara kan ha den en dag och sen tro att det kommer hålla sig så...... det krävs tid, men jag lovar att du kommer bli bättre! LOVAR vad ordet! 
Annars idag ska det pluggas till de två midterms jag har denna veckan, det betyder alltså två prov! det kommer säkerrt gå bra! Ja ni märker ju, jag är äckligt positiv!
 
så här glad är jag för det mesta=) Gustav är denna vecka min pluggbuddy, ventureklassens topnotch! Håll ångan uppe!

Jag är lycklig!

idag kan ha varit en av det roligaste dagarna sen vi kom hit, en helt vanlig söndag lyckades bli fantastiskt rolig, i alla fall om man har vår humor. (se charlottas facebookstatus så kan ni se vilken nivå vi ligger på!) Är så fantastiskt lycklig, allt är bara så bra just nu och kan inte mer än säg till er alla att ta vara på varje dag och vad den har att erbjuda! finns alltid nått att vara glad för och livet är för kort för att inte njuta av till fullo......
ikväll har vi filmmys här hemma med grabbarna och jag har bakat scones!

Happylist 

1.
Mina underbara sambos jag har här, som får mig att skratta tills jag gråter. Rio Vista chicks 4 ever (jag förlåter er för gammelgäddan)

2. Min familj och vänner där hemma som jag saknar fantastiskt mycket men som jag snart kommer se igen, när mitt underbara äventyr här e över! Love ya

3. Jag lever just nu i ett paradis, ett leksaksland (som killarna på festen sa om livet här) där vi gör vad helst vi vill och där vi mött de härligaste människorna. Försöker njuta varje dag.

4. Att jag ska flytta en sväng till storstaden göteborg och gå klart min utbildning och kanske bli klokare.

5. Den sista håller jag lite för mig själv så länge, men kan säga som så här, it´s the iceing on the cake;)
 scones mys!
 så här lycklig är jag!!!!!=)


wild and crazy

har ju fått lite klagomål på att jag varit lite lugn sen vi kom hit och alla tyckte det var dax för mig att bli gamla vanliga sofia igen. så jag fick nu därför igår kväll lägga in en högre växel och föröska gå all in.
blev förfest i La Jolla, med ett 20 tal andra svenskar, rätt sjukt hät e vi i usa och inte en amerikan i sikte.....
men kul hade vi alla fall. sen blev det Ivy inte vårt favvoställe men så blev det och lite rumpa fick vi skakat! Jo visst fick jag bekänna färg!=)
roligast var nästan hemfärden som ni kan se utifrån bilderna=) hoppas ni också haft en trevli helg!
 

grabbarna hänger i köket 
 
 

 


Fredag mina vänner....

en vecka till är avklarad, gud vad tiden rinner ifrån oss, så mycket att göra så lite tid. Men idag ska vi bara ha det underbart härligt vid poolen, då värmen nu är tillbaxs igen=) härliga 30 grader! Senare ikväll blir det restaurang besök på detta underbara ställe och sen biopremiär, Law Abiding Citizen. Har även nu lite resplaner på G, men är än så länge inte klart så håller inne på det lite;)  
 

Welcome home Tanja

Igår var vi så åter igen en kvartett och cirklen ä sluten, varit lite tomt här när jag varit själv, är ju van vid att ha mina tjejer runt mig dag och natt. Vi ville överraska Tanja lite som kom hem från Sverige besöket och gjorde det the american way..... överraskning på hög nivå.
     

 


helgen med grabbarna....

lite bilder från min trevliga fredagskväll med grabbsen på berget.... vissa hjälpte till mer än andra=)
       

       
så här kul har man när Sofia kommer på besök=)


en man på spåret.....

jaha å här på rio vista går livet sin gilla gång, inte hänt så fruktansvärt mycket denna vecka, rörsig mest emellan skolan och hemmet! Ja mina vänner det finns en vardag här också!=) Men ikväll kommer Tanja hem och vi har tänkt ha lite Welcome home party här! Finns alltid  nått att fira!

Det mest spännande som hänt var väl igår då när jag åker hem ifrån skolan och när vagnen är 100 meter ifrån där jag bor, stannar den till och meddelar oss passagerare att det vid min station  ligger en man mitt över spåret och att vi måste vänta på polis..... jag tittar fram och ser en stor man ligga rätt över spåret och en annan man står över och förösker få han att flytta på sig! Sen  kommer två poliser och försöker få bort honom, men verkar som om de inte vill ta i han, kan han ha ett vapen frågar sig människor på vagnen? tillslut halvt släppar de han av spåret och vi får i snigelfart köra förbi. När jag kommer av vagnen sitter han med de två poliserna och stortjuter! han mådde nog inte riktigt bra. It´s only in America my friends=)  


1.2.3

trots en helg utan mina små tjejer så har det varit en helt lyckad helg! har inte haft mindre än 3 dejter på tre dagar inte dåligt va.
1. I fredags skulle jag äta frukost med Silvia och skulle möta henne vid old town. står där och väntar och ensam kommer hennes särbo Sy, 85 år, tyvärr säger han, sylvia är sjuk så det blir jag och du! Å herregud tänkte jag det här kan bli spännande, men men jag och Sy 1.50 lång haltar bort till hans bil och gentleman som han är öppnar han min bildörr och allt det där som hör en dejt till. Sen åt vi på en av San Diegos äldsta dinners, sy deklarera att personal och kunder nog alla varit där sen öppningen 1924=) hans sista ord till mig var; Sofia bli aldrig gammal, möter den ålderdom spring över gatan=) han berättade hur mycket han saknad sin ungdom i new york, då han dansade på klubbar som studio 54 och tog ut tjejer. Får säga att det blev en ritkigt trevlig första dejt här i SD.

2. Senare på fredagen mötte jag upp date nr2 Gustav för shopping, vi hjälpte varandra smakrådsmässigt och kom därifrån med mycket fina saker i bagaget! handla på vägen hem då jag lovat att laga mat till killarna. Så på fredagskvällen hade jag inte en kavaljer utan två!=) de ni...... så mat och film på det, riktigt mysigt. en liten sleepover hos mina favvokillar på berget=)

3. sen idag söndag vart det inte bättre än att jag fick tre killar på krocken. först en middag med släktingarna mina, och sen vidare på bio med mackan gustav och sebbe, helt ok film Couples Retreat. så min helg har inte varit helt fel, har blivit väl omhändertagen då mina sambos vari ute på vift!

så först kom 1 sen 2 och sist 3, livet är bra=) får se om jag kan skrapa ihop 4 nästa gång kankse;)

bilder kom snart! puss på er


All Alone.....

då sitter man ensam här på The Promenade, utan mina små tjejer. Känns konstigt, vi är ju faktiskt som en liten familj här nu och har inte varit ifrån varandra speciellt mycket el inte alls förresten...=)
men det kanske kan vara bra för oss att vi får lite egentid!
Så i helgen ska farbror gustav och farbror sebbe få ta hand om mig! Eller kan kanske bli tvärt om....=) På schemat idag står shopping med gustav och till kvällen har sebbe laddat ner filmerna jag önskat!=) detta är service mina vänner!
Men först ska jag iväg och träffa Silvia för en liten brunch nere vid hamnen. Önskar att ni alla fick chansen att träffa denna 83 åriga dam, en riktigt krutkärring som har så mycket vettigt att prata om och som inte spottar i glaset utan gäran tar sig en margarita elller två=) Så vi ska nå ha en riktigt trevlig förmiddag tillsammans...
hasta la vista.....
  

 barnvakter?????


När e jag född?

haha, verkar som att jag fått en ny födesledag här! Igår när vi skulle dra iväg till Cheesecake factory satt det ett kort på dörren, till mig från The Promenade. Happy Birthday Karin! Inte en siffra rätt, varken datum eller namn! jag har antagligen skrivit siffrorna i sverigeordning och inte usa ordning när vi skrev på kontraktet. men tjoho det innebar att det på ett sätt faktiskt var min födelsedag igår igen och då var vi ju tvungna att fira med cheesecake, får ju inte vara dum!
  Grattis till mig igen.... 

 


snart ensam.....

God morgon god morgon, idag har vi vinkat av tanja här i köket vid 5 snåret i morse, inte piggeture då direkt.. hon åker nu hem till sverige en vecka, så nu var vi bara tre. å på fredag åker mina andra två darlings till San Fransisco, å kvar blev så bara jga till helgen! ensam på The Promenade. känns ju konstigt!!! men lite egentid skadar inte. sen har jag blivit bortadopterad till Sebbe och Gustav, om jag lagar mat!=)  Å de har ju tv, så det kan inte bli helt omöjligt att jag mätar deras magar i utbyte mot tv och filmtittande, får ju inte vara dum!

Ikväll blir det stormiddag med gänget på favouriten Cheesecake Factory, mums!!!!

bikini finally...

har sen vi kommit hit viljat beställa en bikini från victoriassecret, men givetvis har jag bara tyckt att de allra dyraste har varit snygga så jag har inte riktigt kunnat bestämma mig. men nu har jag hittat en som jag tror kan vara riktigt fin, vi gjorde en beställning idag så om en vecka får vi välkommnande post! What do you think? detta var vad studiemedlet räckte till!
 det är inte flickan på bilden som beställt bikinin=)

jag fryser....

tro det el ej, men nu är det kallt här, jag vet vad ni tror, ok vad då kankse lite under 30 då el. men faktiskt, nu är man så van vid värmen att nu när det "bara" är ca 20 så är det kallt! går i jeans och långärmad tröja, för dåligt alltså=)
sitter och väntar på sista lektionen för dagen, trist! hade ett oväntat prov idag, tjoho, men verkar som om hela klassen var lite frågande till det så.....
var hos läkaren idag och har nu fått se på hur sjukvården är här, intressant vill jag lova, men givande för min del, ska få träffa en "specialist" här nästa vecka, bra att passa på när det är gratis=)
då var tisdagen avklarad och med andra ord nästan hela mi skolvecka.
får nog bli ett värmade bad i jaccuzzin ikväll! 

   kvällsbad, härligt för onda ryggar!
  pappa ett nytt projekt på Lerjansväg???
vår pool by night


tristess....

ja ni som känner mig väl, vet att enformighet och stilsamhet inte är något som riktigt passar mig, och med tanke på hur jag just nu mår och hur det förhindrar mig att göra någoting, gör det att jag är enormt uttråkad och spyr snart på dessa 4 väggar vi bor inom! fick i alla fall lagat god mat ikväll, mamma pajen blev väldigt uppskattad! så kvällen förgylldes med svenska hollywood fruar och häng i den sk soffan vi inhandlat till billligaste fynd pris på vårt älskade IKEA!
  sov gott=) peace out everyhopa!

en ny bästa vän.....min amerikanska kiropraktor!

haha vilken eftermiddag, mitt i allt elände!
fick ju tid hos en kiropraktor här på The Promenade idag, utsedd till årets kiropraktor två gånger, lät ju lovande.
fick fylla i tusen papper hos de trevliga tjejerna i receptionen, sen skulle kiropraktorn föröska ringa och verifiera min försäkring, hamna först hos hos länsförsäkringar där de prata svenksa, jag fick översätta på speakerphone=) sen ringde han sos international och efter en stund fick jag prata med dem också bara så att allt var ok, lång procedur innan undersökning ens kunde börja.
Sen in för att berätta lite om mitt "tillstånd", gud vilken trevlig man! sen berätta han massor om påverkan ryggproblem har på olika delar av kroppen och dess organ, mycket blir förståligt!
sen var det dax för röntgen=) trodde jag skulle skratta ihjäl mig mitt i alla smärta då jag skulle byta om till det klassiska sjukhus/tvångströjan, kan ni se mig framför er, haha tror jag dör av skratt!
sen fick jag sitta i världens massage stol, skönt! och samtidigt ha någon form av elektroder på ryggen, allt för att underlätta...... de tog verkligen bra hand om en.
sen var det daxs för behandling och prat om plåtarna! nu till det värsta! Han visar mig plåtarna och skakar mest på huvudet, This really don´t look good miss Kollberg! Det är mening att ryggraden ska vara rak, den är kraftigt s-formad och dina höfter är inte alls i linje, Jo tack jag vet sa jag, men att den såg så illa ut hade jag kanske inte tänkt mig! du har skolios också! Att de inte tagit detta mer allvarligt hemma är verkligen inte bra sa han! du kommer bara få mer och mer problem om du inte får hjälp oftare! Jo visst säger jag, med gråten i halsen! Han prata på som tusan och jag försökte hänga med i alla engelska termer. Han sa, jag tycker verkligen synd om dig, ingen i din ålder sk abehöva ha det så här! Men jag ska hjälpa dig, om jag får! Ja Tack! Sen behandling på det, har tyckt det smält på bra hemma när de har knäack ryggen, men nu var det verkligen utöver det vanliga, undrade ett tag och jag skulle komma därifrån i fler delar än en!=) Sen pratade vi en bra stund till och så bokade vi nya tider! Å det viktigaste av allt, han sa att han jag skulle kunna träna vad jag ville, bara kankse inte långdistanslöpning el tyngdlyftning=)
Ja så en väldigt intressant eftermiddag, men samtidigt skrämmande då jag på röntgenplåtarna fick se något som såg ut som en ryggrad som ramlat ur ett flygplan(ok krydda lite kankse, men bra nära=)
får se vad han säger på onsdag!
over and out från sjukstugan i San Diego

möte med kiropraktor.......

idag ska jag gå till en kiropraktor här, för att försöka rädda min rygg för resten av resan, höften är inte på den plats den borde vara just nu och efter att ha testat det mesta så är detta nu den sista utvägen för att göra mig glad och pigg igen.... så behöver gå ner med mina försäkringspapper till dem och se vad som gäller.
sen får jag nog ta och kolla upp lite ord i ordlistan, det kan bli rätt mycket svengelska idag annars=) har inte riktigt lärt mig och som bäcken å andra "bra att ha ryggord"=) haha kan bli spännande!=) 
så idag blir det ingen saddam lektion för mig, otur=) lite svårt att sitta på baken i 3 tim och 40 min!  tar nog ett avslappnande bad i jaccuzin istället=)


ambitiös?!

jo då, hur duktig är man inte när man åker till skolan på en söndag och pluggar!=) jag och Tanja tänkte utnyttja denna lite halvkalla söndag till att få något gjort. Bra jobbat till mig själv! 
Får nog bli en filmkväll sen, och se på vår favvoserie, ensam mamma söker, får en stor portion av sverigedos när man ser det och får höra alla svenska låtar, kan det blir mer svedala än så.

kräftskiva, not?

här kommer utlovade bilder ifrån den dåliga kräftupplevelsen.....
 

Nån måste ju köra......

Mamma! innan du protesterar, jag spela bara två hål och insåg att det inte kommer bli golf på ett tag SKIT.... men dammmm vad kul vi hade. Med Sebbe som lärare kan detta bli riktigt bra. Men jag blev istället en jäkel på att köra golfbilen, se upp i svängarna bara...=)
underbart härlig lördag.
vi ska ha förfest här nu, men tyvärr får jag nog bli hemma och vila upp ryggen, sprit och voltaren kanske inte är en höjdar coctail? säg att jag gör rätt????
       


Mätt som en plätt.......

shit alltså, jag är så mätt så jag tror jag dör. Men vilken underbar frukost, fantastic! vi har haft en supermysig morgon med ett buffebord med allt man kan tänka sig! så nu mätt och rund och god ska vi ta oss ner till poolen och steka lite..... jag tror inte livet kan vara så mycket bättre en förmiddag som denna, trots en rygg som ser ut som en 90 årings.
    sa jag att vi bodde här! =)

lördagsfrukost lyx

god morgon alla.....

nu ska vi bort till hotellet på andra sidan gatan och äta lyxig lördagsfrukost. mums. ha en härlig lördagskväll.

FAME, remember.....

alla barn, gamla och religiösa håll för öronen nu; satan i fan nu har ryggen min pajat igen, helt sjukt vad trött jag blir, trodde jag i alla fall skulle få njuta den resa utan problem, med andra ord trouble  in paradise. så för att trösta mig själv idag blev det lite snabb shopping och sen bio på det, kankse inte skitsmart i slutändan då jag tillslut inte visste hur jag skulle sitta för att inte ha ont, men men that´s life I quess.... Fame, som vi såg var väl ganska ok, men vi satt ju hela filmen och vänta på att den DÄR LÅTEN skulle komma, men hallå den dök ju upp först i eftertexten, vilken flopp!
but but, nu är det läggdaxs för immorgon bitti ska vi träffas ett gäng och äta frulle på hotellet här jämte...
puss puss
   http://www.youtube.com/watch?v=fRPca0Lvp1w  

älskade La Familia....

Jag har fått en fantastisk familj här i San Diego, vi tar verkligen hand om varandra på bästa sätt och när vi har våra ups and downs finns vi alltid där för att stöta varandra. Dessa människor speciellt mina 3 små tjejer kommer laltid ha en stor plats i mitt hjärta. Men tyvärr är det svårt för dem att riktigt nå upp till min bästaste familj där hemma! För ni är bäst! Satt å kolla på mina kort och inser att denna sommaren har varit en av de roligaste jag haft med min familj, vi har gjort så mycket kul, resan till skåne, utgång med syskonen! Är så roligt att bror min varit hemma så mycket! sen att syrran tagit sitt förnuft till fånga och börjat härja runt på dansgolven igen!
Detta inlägget är till er, MIN ÄLSKADE FAMILJ
 for the love of my brother and sister!
 

 daddy`s girl=)


fullständig besvikelse....

skaldjursfrossan igår vilken flopp, de så kallade kräftorna var små som räkor och smaka apa! plus att de hält på en kryddblandning stark som satan, som tur var var våra förrätter fantastisk goda, vitlöksbröd med skaldjursfondue och varma svampar med skladjursröra!  bilder kommer senare! vi fick trösta oss med yogurtland till efterrätt! 
så ingen hit där inte!

jippi skaldjursfrossa....

det enda jag varit bitter på sen resan startade är att jag aldrig fick äta kräftor innan vi åkte hemifrån, vad är sensommaren utan det? NADA! så när vi efter en lång dag på outleten sitter på trollyn på väg hem dödströtta. säger Tanja ska vi inte dra å äta skladjurshinken på JOes Crabshack, så kan du laga paj i morgon istället Sofia.
Jo tack jag var inte sen med att rösta JA!
Så nu kära vänner ska det frossas med stort F!!!!
   

RSS 2.0