måndag, blä...

trodde att californien skulle få mig att ändra inställningen till måndagar, men inte!!! å visst är måndagar piss. får riktigt rysningar i kroppen av denna dag. detta är en av de saker jag ska försöka jobba bort! se det som yes, bara 4 dagar till helg. =)
idag har vi tentan, shit vad nerövs jag är.
idag kommer marcus tanja till usa, för internship. kul med lte nytt friskt blod, å massa svenskt godis förstås;)
Hoppas ni får en härlig måndag i alla fall....
PUSS

Pluggångest

så har den infunnit sig, det som jag lovade mig själv att inte få här. pluggångest, fy tusan. har sagt till mig själv och till varandra att vi får ta det för vad det ä och göra så gott vi kan, men när nu två tentor står för dörren är man inte längre så llätt i sinnet. Usch, känns verkliegn sjukt jobbigt. vi har precis tagit en söndagslunch på IKEA för att peppa oss själva lite. hjälpte det!? NEJ!!! i såna här stunder kryper hemlängtan på en, till kära mor och far!
men men, vad gör det om 100 år el?
back to the books....... håll tummarna
 
här utnyttjas tiden en lördagseftermiddag, träning,plugg och lite margaritas;)

Bootcamp it is....

Godmorgon där hemma.....
På med joggingskorna och ner på gräsplanen för nu ska det bli bootcamp för hela slanten denna underbara 25 c morgon. Jag har ju ett vad att leva upp till så nu ligger jag i hårdträning! det skedde i ett svagt ögonblick men har man så har man.....
Klackarn i taket där hemma nu, det är ju lördag!
big kisses

å så förlåt igen....

jag vet att jag inte är en höjdare på att uppdatera men nu har jag faktiskt ganska mycket plugg och skriva här blir därför inte prio 1. men vill ju ändå gärna att ni, speciellt farmor-farfar & mormor - kerstin ska veta vad jag gör! men ni ska veta att allt är verkligen kanon här och jag sköter mig som alltid!=) denna veckan har vi faktiskt mest varit hemma, och ikväll blir det utomhusbio här nere vid fontänen. det är så mysigt.
sen på lördag smäller det. då ska jag äntligen gå ut igen. nu har jag sparat mig allt för länge och det rycker i dansfoten=) john och grabbarna ska ha house/beachparty kan bli farligt!
ha en härlig helg hemma, här är det 30 C och stekande sol, detsamma hemma ungefär va=)?
  Här bor jag!
 ....å här     
 har jag sagt att vi är gottegrisar alla ihopa, äntligen några i min klass=)
 


nu börjar det....

jo mina nära och kära! nu har allvaret börjat! har faktiskt fullt upp i skolan nu och att läsa fyra kurser samtidigt kräver sin logistik och planering. idag hade jag och frida en träff med våra tyska vänner vi arbetar med i global marketing. intressant, men vi löste det nog tillslut. kankse kommer denna nya period av pluggande innebära att mitt bloggande blir på halvfart! men lovar ska föröska finna tid att uppdatera.
äntligen hittade jag igår olles födelsedagspresent. sjukt nöjd. så nu ska jag skicka hem ett paket fullt med saker till la familia. så nu ska snart staffan och marcus lukta gott, olle få kläder, ida b lite smink och lite ätbart till övriga familjen.
over and out nu ska det firas helg med meximat och margaritas i mängder.

Roadtrip tillbaxs i tiden....

Har idag varit uppe i bergen med Jack på en liten biltur. Fick se hur de fått bygga upp alla hus igen efter de bränder som härjat 2003,2007. Mycket av träden är fortfarande svarta och kala. Jack tog oss till en liten småstad, Julian som var som att stiga rätt in i en gamla amerikansk film. Detta var förr en gamal guldstad större än San Diego. Vi åt på en liten sylta och sen gick vi till ett fantastiskt bageri med pajer i mängder.... Fantastiskt gott....
Sweet Sunday med andra ord.
       

Go Actezs.....

Var igår på invigningsmatchen för vårt skolfotbollslag, alltså amerikansk fotboll. Jag klev rätt in i en collegefilm! Precis som man kan tänka sig, med orkester, cheerleaders, testosteron machokillar killar som mest ligger i en hög..... NÄ denna sport var inget för oss! Vi förstod inte så mycket, men tur att resterande 10.000 människor visste när man skullle ställa sig upp och heja och veva med armen! Var bara att hänga på! Så så många mer såna matcher blir det nog inte. Tröstade istället min onda hals med en tur till yoghurtland!
Idag ska vi iväg med Jack på en biltur upp i bergen, med besök i en gammal guldstad! Sweet sunday!  
      

jo då vi går i skolan, lite=)

här e jag och gustav i skolan och ja vad ska man säga, vilar upp sig inför lektionen! Fy jobbigt vi har det;) ska föröska ta lite bilder på vår fantastiskt fina skola!

det var nog kvällarnas kväll....

gud vad kul vi hade igår. tror den tillhör topp 10=) trots att jag kände mig rätt risig, kände jag att det bara var att bita ihop och hänga med ut! TUR! för vilken kväll. vi var ett stort gäng som intog bar west och killarna hade beställt ett bord så vi fick vår egen lilla ruta. Tror aldrig jag dansat så mycket! Man börjar verkligen gilla "skaka rumpa dansen"!=) vi är verkligen ett superroligt gäng som har fantastiskt kul ihop! tyvärr fick jag ge upp tillslut då halsen inte palla mer.... så idag mår jag inte hundra! skulle golfat med gustav, tanja och sebbe idag. Sebbe ska förbättra min kunsakper=) men jag får nöja med att sitta i golfbilen då jag misstänker ev halsfluss! ha en härlig lördag kväll hemma!
min adress ingrid och ni andra!
8685 rio san diego drive #4438 
92 108 San Diego CA USA  
 La Familia 
 

      


 80% svenskar=) Ja vi hade kul!=)
Riktigt bra låt med black eyed peas  "I gotta feeling"



fredag it is....

så var det fredag igen, my god vad tiden springer iväg, första månaden avklarad! känner mig inte helt bra idag heller så förmiddagen ska nog spendera i säng och kankse fått gjort lite läxor. igår kväll var det mys hos gustav och sebbe, vi kollade på män som hatar kvinnor, trevligt med lite svensk film! 
ikväll ska vi nog ner till john och grabbarna som flyttat ner till stranden, för lite fest och utgång på bar west, hoppas bara jag känner mig bättre!
Förresten alla nära och kära, det är tomt i brevlådan här, bara reklam;)
ha en härlig helg!
puss kram

början till sjuk?

vakna i morse med ont i halsen och hade lite svårt att ta mig upp! funderar över om det inte kan vara den sablans ac:n som gjort det. det åker av å på hela tiden då vi försöker vara ekonomiska, all el här e tydlig svindyrt! Å man e ju student så.... men mina sjukdomar brukar ju inte vara långvariga, bit ihop!
ska idag till skolan, finns vissa som undrar om jag går i skolan här eller om det bara var en täckmantel, men visst nu skall flitens lampa lysa i eftermiddag. Lars, i en klass ska jag läsa "the last place on earth", känner du till den=)
sen att kankse det är mest fokus på andra trevligheter!=) men det är väl det ni villl läsa om va?=) igår satt vi alla 4 bänkade framför min dator och kolla idol och ensam mamma söker. härligt med lite svenska program! vilken höst det kan bli. sen var jag och tanja ute på shopping hela dagen, jag är så nöjd!!! sen när vi kom hem hade våra sambos lagat super god lasange och efter maten gick vi ner till jaccuzzin och avnjöt ett glas rosé. Jo livet är bra.
Blev så glad René för att du skrev, har tänkt på er mycket på jobbet och hoppats att ni har de bra. Uppdatera mig gärna om alla tjejer och ditt spännande husbygge! krama alla från mig! 
 på väg till grabbarna för filmmys, men först lite bergsklättring, vad tänkte vi?

förlåt....

jag vet att jag inte är så pigg på att skriva men att lägga upp bilder går sjukt trögt å det är väl dem ni är mest sugna på att se. men jag gör nu min plikt och hoppas kunna skacka av mig det röda kort syrran vill ge mig=)

I fredags var det filmmys på gräset här nere. de har det varje fredag här, då visas film på storbild och så får man snacks å dricka! så mysigt! stjärnklar himmel och fontänen som lyser upp i bakgrunden!

Vi har varit i LA! Vi hyrde bil på nätet men när vi åkte för att hämta den visade det sig att firman inte fanns längre! tur vi inte betalat i förväg. så snopet, så det var bara átt leta upp en ny firma! så lite försenade begav vi oss till LA med våra andra svensk vänner. Jag var den enda som fick köra då jag överstiget den mogna åldern av 25! LITE nervös men med min härliga co driver Tanja vid min sida är jag numera en stabil chaufför i storstaden LA! Vi har varit inne på en av LA hetaste nattklubbar, Myhouse, managern ville ha in oss då vi var svenskar=) rätt gott att få glida förbi alla å gå in vip! jo tack gärna mer sånt. blev även bjuden till poolparty av han dagen efter på ett hotell i beverly hills men tiden räckte inte till, så är dte när man är busy!!!!!=) 
På hemvägen körde vi igenom OC och längs den fina kusten.
På labor day (typ 1 maj), åkte vi över tilll halvön coronado för att sola å bada, gud vad härligt vid hade det! dagen avslutades med vårat favvohak, youghurt land mumma! 

igår var det så skola igen och det känns härligt att det faktsikt är lite vardag också!

Finns mycket att berätta men men, detta får duga för stunden!
Tänker på er alla där hemma. 

 svensk gänget!    på my house    coronado 

 

 mot stranden        filmmys


aldrig mer buss 120....

tanja hade fått sin bankdosa äntligen! men vi missade postmannen och fick nu istället ett medd om att vi skulle hämta brevet på ett postcenter i Linda Vista. Var tusan ligger det? I närheten visade det sig så jag och tanja beslutade oss för att ta spårvagn å buss dit. ett litet äventyr kunde vara trevligt! så iväg bar det denna varma eftermiddag. väl på buss 120 insåg vi ganska snabbt att vi inte ritkigt passade in bland övriga passagerare. och även om turen inte var lång så lyckades vi hamna i ett kankse mindre tryggare område. vem fasen placerar vår post där! vi hade tänkt gå hem men nej säkrare med bussen tänkte vi. väl på bussen igen blev vi satt vi på helspänn hela vägen hem då en vad vi tror kraftigt pätänd gillar sätter sig framför oss, kraftigt svettandes som han sen slickar i sig.....Scary åktur. tanjas sista kommentar innan vi hoppar av, rör han mig sparkar jag han stenhårt!!!=) men nu är vi hemma safe! inga mer turer med buss 120 till linda vista!

skolan har börjat......

då har äntligen lite vardag infunnit sig i SD. skolan började i måndags har vilken start. fick saddam hussein som lärare, han både såg ut som och var som honom. han var gud sa han i klassrummet, somnade man var man aldrig mer välkommen, man skulle högt och tydligt säga ja el nej, skulle helst inte kolla ner i pappret. vi stackars svenskar var helt livrädda och jag och frida satt längst fram. har aldrig sutit så rak i ryggen med bliecken fram nån gång. Men trots detta verkar kursen väldigt bra och enligt många ska han vara super, så det kankse var lite skrämseltaktik. Men han LYCKADES bra i så fall. har fått två andra kurser klara med, även här verkar lärarna bra och jag tror jag valt rätt kurser. så nu hoppas vi bara på den sista.  I ledarskapskursen kanske vi ska åka iväg en natt och vara med usarme! fräckt va!

igår var vi på ett nytt tacotuesday ställe, ett riktigt stort svenskgäng på kankse 15  pers riktigt trevligt. Å i helgen blir det nog LA. har en spännande grej på gång där men det berättar jag mer om när det är klart!
nu ska jag iväg och läsa lite inför skolan, sen lite strand.
puss till er där hemma! 


RSS 2.0