hur ska detta gå.....

klockan är nu snart 8:30 och dagens första dricka ska intas på sillafrukost hos jörgen, hur ska detta sluta my god!
Ha en härlig valborg, stort grattis till farfar

livet är underbart.....i lund!

efter att nu ha varit flitig i två dagar, i alla fall någon timma om dagen, är det dags att börja värma upp inför det stora valborgsfirandet i lund, å vädret kan ju inte bli bättre, 25 grader i morgon, my god. så nu drar vi ner till botaniska för att sola och dricka rose, life is good! tror jag stannar här en vecka till =)
har invigt mina nya gladiatorkängor idag, lite skav med vill man vara fin...
 

till dig min vän.........

det finns vissa människor i sin närhet som ger en så oerhört mycket positiv energi och som man ibland kankse mer borde fundera över hur de egentligen har de. du kan inte alltid  se insidan hos människa och speciellt inte om de har en tendens till att knippa igen om hur de mår....... !!! blir man inte då lite arg när man inte upptäckt detta! så i helgen lovar jag dig min vän är det bara din egen "bli ompysslad helg" =) jag har ett trumfkort i skjortärmen, som jag garanterar ska hjäpa dig må bättre.... hörs ikväll. ta hand om dig så länge.......   
Så idag mina vänner blir ert uppdrag att ta er en funderare på dem ni håller kära, hur de mår och sen visa den uppskattning till dem  som de är värda, så lite kan göra någon så lycklig!
 

dyra flygresor....

vad har hänt, jag är ju van att kunna flyga till LA för 5000 riksdaler och nu verkar det som om jag ska bhöva betala över 7000! hallå vad händer, det ingick inte i min budget! men antar att det är den svenska usla jävla kronans fel! får ta några extra arbetspass i sommar helt enkelt, så det går jämnt upp i budgeteringen. men har ni tips på billiga flyg eller känner er rastlösa börja gärna leta flyg från mitten av augusti till början av januari/mitten.

prao på LTH Lund

då var man för dagen prao på LTH i lund. sitter med alla smartnissar och försöker vara lika flitig med mitt exjobb, man kan ju hoppas på att det smittar av sig, kunskapen alltså=) fast det finns en del distrahering=) är man ju inte van vid på lilla campus......
xo flitiga fia, not!

Hjälp, de äter som hästar....

stackars de satar som har mer än en karl i sitt hushåll. efter gårdagens pastarätt insåg jag att jag skulle behöva öka dosen med mat, men att det skulle vara så här hade jag inte kunnat gissa. tycket jag tog i rejält med mos och köttfärs och brunsås och morötter å allt extra jag försökte lägga till och trodde jag skulle skala ihjäl mig av potatis och morötter!men bror min sa snällt under måltiden, Sofia, du får börja lära dig att vi äter ganska mycket!
jo tack jag vet sa jag, men inte att de skulle äta som ett helt fotbollslag. Men jag tar det enbart som en komplimang! det samakade tydligen ganska bra med hemlagade köttbullar å mos, faten blev slickade! men som sagt det var inte tillräkligt så alla mina chokladbollar från igår slukades genast efter maten, så nu har jag ställt mig för att baka kanlebullar, då ska jag förhoppningsvis få dem mäta till kvällen!

men det är faktiskt härligt att kunna skämma bort någon, eller i detta fall några storätande studenter! degen kallar........

inredning

lite halvt uttråkad då grabbarna är ute och pluggar och jobbar surfar jag runt på nätet och drömmer mig bort till den dagen jag ska slå mig till ro och äntligen känna att det är värt att lägga pengar på sitt hem.... gillar new england stilen, lite lantligt, marint, men gärna i mycket vitt=)  gillar att vara hos min kusin Lina, då hon är av samma skrot å korn som jag, så där kan innan jag får mitt eget, trivas å få inspiration. 
dsc02370      var hittar jag denna tavla? 
 me like!    


en husmorsbekänelser.....

ja då var man i lund en vecka och jag hade lite tänkt det som en veckas svenskcharter, men det är kanske inte riktigt så utgången kommer bli. jag är just nu inneboende hos tre karlar och oavsett hur mycket jag än försöker kan jag inte låta bli att bli lite av en husmor och uppassare åt pojkarna! har redan hunnit städa av lite, diska, soppa, laga mat och bakat:) men till deras försvar så tycker jag faktsikt det är ganksa roligt att ha någon att göda och pyssla om igen. är alltid tråkigt att enbart göra saker för sig själv. så jag antar att det mer blir en win win situation. Daniel tycker jag borde stanna för alltid, I am keeper....=)
Idag har jag utlovat potatismos och köttbullar, så på med förklädet, over and out from Delphi! 

   


snälla snälla Silvia....

sen första gången jag var i CA har jag lärt känna min morfars kusin 80 åriga Silvia. Alla borde ha en sån person i sitt liv. Vilken kvinna! Trots sin ålder och en rad operationer är hon en frisk fläkt som alltid har nya saker för sig och som mer än gärna ställer upp på allt. så nu när jag ska komma ner till San Diego insisterar hon på att vi tjejer ska bo hos henne i början tills vi helt säkert har någon stannas att bo. 4 tjejer hos mig, vad mysigt säger hon! Hennes son Jack är nu på jakt efter en lägenhet åt oss!  Hon sa även att säga till familj och vänner att passa på att komma å hälsa på nu när jag ska vara där ett tag; de har ju alltid ett ställe å bo på, hon tycker hon behöver lite sällskap! tro mig ni blir mer än uppassade!
     Silvias condo, down town San Diego 

  Jag, Silvia & Syrran

California here I come.....

Tjohooooo! Då var jag intagen, fick en trevlig överraskning igår i brevlådan. Är nu mera blivnade student på San Diego State Univeristy! Gud vad kul! Lutar åt att jag far över atlanten den 17 augusti! Vi blir antagligen fyra tjejer i lägenhet, vilket äventyr. Håller just nu tummarna för att lilla 58:an hänger på!:)
så fram tills dess ska jag fylla i de 300 papper och formulär som ska med! det är helt galet, de är ju verkligen smått paranoida "over there". allt som de vill veta...... herre gud! ska vara glad om jag fyllt i hälften rätt.  
 

från storstadspingla till lattemorsa i småstadsidyllen.....

efter att ha spenderat en underbar helg i stockholm kom jag hem lagom trött och mindre utvilad då jag nu mera är en van och självsäker chaufför i stockholms innerstad:) syrran ringde å hörde om jag inte ville bo hos henne i två dagar då starre är bortrest. visst tänkte jag en win win situation då båda slipper vara ensamma! sagt och gjort jag somnade in i syrrans säng igår efter lite mysigt tjejsnack, för att sen vakna 4 timmar senare 03:00 av att lille olle inte alls var sugen på att sova mer, så plötsligt var vi tre i sängen, mys! lagom mysogt var det dock sen när jag vid 06:00 fick känna på livet som småbarnsförälder! då tyckte olle det var dags att vakna för dagen! syrran var beredd att ge sig upp men jag tänkte unna henne en sovmorgon å sa bestämt till syrramn att ligga kvar. så en dödstrött moster/gudmor tog sitt ansvar och lallade upp med den lille på armen.......morning has broken! 
dagen följde med fika på stan med kusinen coh maja! sen har det matats, badats och lekts! Ja mina vänner jag kommer stupa i säng ikväll! 
   söta små tredje män!      kusin lina a.k.a lattemorsa 2! 
        
så var min dag som lattemorsa över!

back again.....

mitt uppehåll i bloggandet beror på en liten trip till huvudstaden över helgen med mina underbara klasskamrater. vi bestämde oss för att vi ville göra något tillsammans innan allt är över, så Linda i klassens pappa var snäll ha låna ut isn villa till 12 glada tjejer! Å gud vad kul vi haft! en helg fylld av shopping, god mat och tokigt ute liv. Så härligt vi haft det! Jag kommer sakna dessa underbara tjejer så........  
Jag hade först inte tänkt shoppa något då jag inte känner att jag har pengar, då det mest bör gå till usa. men min urgulliga mor gav mig bestämt order om att jag minsann behöver hotta till min garderob och vad mer kan jag säg än att får  skit av sin mamma för att man shoppar för lite ja då är det daxs,,,, så sagt å gjort det slutade med att jag shoppade mest av alla! mycket nöjd! tack lille far för den fina klänningen du stod för:) ska försöka lägga upp lite bilder på mina inköp. 
 Här var vi å parta loss!     blev en del ifrån Zara

cookies it is.....

nu var det allt för länge sen jag bakade. å när man efter en trög dag äntligen fått lite energi är det lika bra att utnyttja den energin på bästa sätt, det betyder i sofias värld BAKNING. idag blev det äkta americanska cookies. Sweet lord vad goda, så ärade läsare håll till godo och börja baka själva! Här e receptet  
         make someones day...........

ett steg närmare....

då var det sista fixat och BREVET är nu på lådan. Mitt sista ärende var till banken där jag vra tvungen att få en utskrift på mina tillgångar, haha mig gör de nog ingen storvinst på i alla fall. men stor eloge till min handläggare för dagen, vilken trevli kille, så borde alla inom servicebranschen vara! i alla fall nu är alltså brevet till kilroy skickat och jag är nu än  närmare mitt mål San Diego State Univeristy!!! Träffade även mina roommates för hösten och jag tror vi tre kan ha det hur kul som helst. Super tjejer som verkart vara precis som jag, med andra ord hyfsat normala:)
Gud det är verkligen på riktigt nu!! Mitten av augusti siktar vi på att åka! Har ni tips på boende i San Diego får ni mer än gärna tipsa mig eller har ni mer CA tips så skriv mig gärna några rader! 
San Diego State UniversitySDSU    San Diego

koma???

ja vet min kära vän ida att jag inte varit så värst flitig på att blogga denna långhelg, men min födelsedag och alla olika tillställningar har hindrat mig ifrån att ha ork å tid att skriva några rader! Å idag känner jag mig fullkomligt överkörd, orkar inte ta mig ifrån soffan! Halvt apatisk, skumt! så detta inlägg är enbart till dig IDA  och familjen, så ni vet att jag är avundsjuk till tusen på er, men glad för er skull! Njut!!!
åerkommer snart, förhoppningvis med friska tag å kul läsning! har faktiskt spännande saker att berätta! ;)


sängliggande....

jaha så var det daxs igen, min rygg är inte alltid med i matchen och trots att jag haft det i så många år nu så känner jag mig alltid lika nere där den enorma värken slår till! Vet att det alltid finns många som har det värre än jag, men ibland blir jag bara så trött på det! tyvärr är ju inte ryggen så lätt att operera! jag har ju inte ens gjort nått för att det ska bli så här, jag har ju skötmig påbästa vis med träning åallt men ändå.......#%&%#¤%&!!!!
så nu får det bli sängen och lite CSI från surfthechannel, mycket bra sida med alla världens serier som du kan se utan att ladda ner! 
ETT STORT GRATTIS TILL MIN VÄN HANNA SOM FYLLER 23 ÅR iDAG!!!!!!!!!
 En till dig min vän!!!! 
fler av dessa godingar på Cheesecakefactory,min favvorestaurang i USA

SHOPINTUITION.....

hittat en ny sida på nätet idag som jag tyckte hade grymt snygga grejer i alla prisklasser , tydligen poppis bland hollywoods kändisar, ett besök där till hösten får det nog bli! gå in å ta en titt, shopintuition. se om du också hittar nått du gillar.
 

10581 West Pico Boulevard

Los Angeles, California 90064       
      några celebs som shoppar hos shopintuition                                                     


Rebecca Minkoff väska ja tack.....

Denna väska syns just nu i tidningar och hängandes på kändisarnas armar och jag vill också ha en.....
       pris: 695 dollares :) , jag vet, med andra ord otänkbart!

Big Birthdays coming up.....

ja då var det snart dax! jag entrar en ny viktigt milstolpe i mitt liv, jag blir fu....king 25! Oj då vad hände med tiden! Åren sen studenten har bara flugit iväg men jag är faktiskt än så länge rätt så nöjd med vad jag hunnit med. Å frågan om jag känner mig gammal, nej inte direkt! Jag skulle inte vilja vara 19 igen, men visst äldre än 25 har jag inte sugen på att bli. Så nu kan klockan stanna ett tag! Har försökt få hem min bror till vår födesledag då jag inte vill bryta något som vi delat i 25 år. Är ytterst viktigt att han är hemma på vår födelsedag då det inte annars blir dte samma! Så BROR MIN boka tåg nu!!!!
På fredag blir det alltså kalas hemma, med påskbuffe, så har ni förslag på godsaker att bjuda på till buffen så lämna gärna det!!!! Sen på torsdag har ju min bästa vän Ida sin stora dag, å den ska firas vill jag lova! Håller i just denna stund på att tissla och tassla inför hennes dag;)  
have a nice day, ifrån kvinnan som snart är halvvägs till 50! 
 bror min!


the hills nörd....

jag vet det är pretty dorky att kolla på the hills men vad tusan, det är ju faktsikt ganska roligt. det må vara uppgjort på många vis, men det är ändå rätt kul att följa deras intriger och spana på Justin Bobby! :) Å idag börjar säsong 5 i usa! så alla ni som delar min entusiasm kan i morgon se det nya avsnitten......en försoning är tydligen på G???!!!! Kolla trailern nedan!!!!
The new season of The Hills premieres tonight at 10 p.m. on MTV.  


My new home....??

håller just nu på att fylla i ansökan för att kunna fortsätta plugga till hösten, men dock på en HELT ny destination! vi får nu hålla tummarna för att ansökan går vägen och att man kommer iväg.... jag har världens bästa familjer, ja för jag ser ibland att jag har en extra på andra sidan atlanten med. de är likt min familj här hemma alltid super snälla och ställer allt upp och fixar å donar för en. nu ska de försöka fixa boende åt oss och planerar för allt jag kan göra tillsammans med dem i fall jag kommer! Är så glad att mor och far här hemma även nu stötar mitt beslut och tycker detta ska bli kul för mig....... så fortsättning följer!  enjoy teh pics så länge!
          

    Love ya!!

sömnlös natt....

en ny sömnlös natt... what da f...kk! denna helg uppstod det alltså massa nya saker att fundera kring, jag sa en gång till min vän lovisa att hon är en tänkare och jag börjar tro att jag nog också får skriva under på den listan. 
trodde jag hade rett ut alla lösa trådar , men ropa inte hej....... Nej jag vet! 
så  jag bestämde igår kväll vid en så där 03:00 att det är bara att GILLA LÄGET!!!
å jag har ju löst alla andra saker i mitt liv på ett ganska bra sätt tidigare, OAVSETT vad alla runt omkring mig tror och tycker!
så det ska jag försöka med åter en gång.
hatar egentligen måndagar menjag känner att idag är dagen då det ska förändras! har redan hunnit vara sjukt produktiv,så mina vänner Gör Livet Värt Att Leva, För Det Kan Ju Vara Så Underbart!
XO

date.....!!??:)

Efter en monsterhelg fylld av arbete och många funderingar att ta i tu med var det verkligen så skönt att få koppla av med en sen söndagsbio, i sällskap med en trevlig och snäll man. Vi har beslutat sen tidigar att om vi fortfarande är singlar vid 40 så får det helt enkelt bli vi två! så vi var ju tvunga å testa så vi inte köper grisen i säcken;) mycket trevlig kväll med en film helt i min smak, nya Fast & Furious! Visste även också att ingen av mina vänninor är speciellt intresserad av sådana filmer å det är det ju bra att ha en man i bakfickan:)  

   4 av 5 toasts!!!!
 

fridaynight???

men vad tusan..... vilken dimma, såg ju framför mig igår hur vi ikväll skulle plocka fram grillen och äntligen få börja den säsongen, men vad är charmen med det när dimman ligger tättare än i Lutzen! Nedrans! Därför funderar jag nu på om jag ska ta å gå på bio, en av mina favvofilmer kommer idag ut med nr 4, Fast & Furious. Jag vet vad ni tänker, vad fa.... har hon för filmsmak! men min damer och herrar, det är något med han vin diesel, har ny hört han prata! vilken röst! Sen är jag en sucker för action och thrillers.... så är någon sugen på lite hardcore biljakt så give me a call:)
  barbeque vs. movies     se trailern här      

min ollebolle......

insåg igår att min lill prins inte fått någon uppmärsamhet än på bloggen, vilket jag kan lova han inte är van vid:) mn lilla syster son Olle är världens sötaste, snällaste och mostergillande babie! Han skrattar alltid när han ser mig så vad mer kan jag begära! Innan hade jag en kille jag kunde lite på, min far, nu har jag två :)
Ni som träffat han vet att han har ofantligt mycket hår, vilket gör honom mer vuxen på något vis, jag kallar hoom ibland för lille farbrorn :) fast det gillar nog inte hans mor ;)
Han har en mamma och pappa som kankse är bidragande till hur han formats på bästa sätt än så länge, Ida och Staffan som alltid är världens bästa mot Olle. Men även hans mormor och morfar tcyker mer än gäna om  att skämma bort honom. Mamma är så uppslukad av denna lilla goding att hon till och med "glömde" bort att hämta sin egen dotter(mig) på jobbet! men men jag är inte bitter:) Han är ju trots allt min gudson!  så här har ni underverket Olle Erik Kollberg
     

framtiden börjar klarna....

verkar som om jag nu allt mer börjar bli säker på vart jag ska ta vägen i höst! mer vill jag inte säga just nu men jag tror detta kommer bli super bra! därför kommer dagen idag innebära en del telesamtal och surfande på nätet.
är verkligen så exalterad!:) men som sagt jag har lovat mig själv att inte gå händelserna i förväg och berätta för mycket för andra eller planera för mycket innan allt är klart! men lugn föräldrarna mina jag har en plan B också!:) någon sa till mig att om du har en plan B så har du räknat med att misslyckas! men det vill jag nog inte hålla med om, eller??? 
I vilket fall solen lyser och eftermiddagen kommer att tillbringas med tjejerna i klassen på en uteservering!

våren är kommen.....

idag är den väl ändå här eller? det är 1 april, solen skiner utanför fönster och enligt rykten ska tempen komma upp i over 10 grader. Idag öppnar även varbergs uteserveringar och det är nu tänkt att vi tjejer ska fira detta med en liten afterwork! Hur mysigt kommer inte dte bli. Jag har tänkt fira lite extra då jag igår lämnade in min sista hemtenta! Nu börjar exjobbet och jag känner att nya krafter nu finnas att hämta!
Efter en god grötfrukost ska jag nu snöra på mig gympadojjorna och ge mig ut på en prommis i vårsolen!
                      

Som min vän ida säger det finna alltid något att vara lycklig för och alltid något att fira!, fånga dagen!

RSS 2.0